Most töltöttem le, az üvegeket majd reggel lekötöm, a cserépedényre meg elég csak a fedele.Azt mondják , a szilvaízet csak azért kell lefedni, lekötni, hogy ne lepje a por.Most majd meglátom:)
A szilván kivül semmi nincs benne, de az aztán jó sok .Összesen tíz vedernyi, három részben lett kifőzve.
Olyan sűrű, hogy alig tudtam kitölteni :)
és...reggeltől kavargattam estig, vízhólyagos lett a tenyerem a fakanál nyelétől, s azt hiszem a csuklóm beperelne, ha tehetné :)
de, nagyon fnom lett, palancsintába ezt szeretjük a leginkább.
Egyébként a cserépedény van jó tíz litres, a nagyobbik borkán mellete csak hármas :)
Huhhh! Irigykedem!! :))) Gratula a kitartáshoz - is! :)
VálaszTörlésEt igen:) Üstben főzted?
VálaszTörlésMi csak dzsemet készítettünk, de ez az igazi:)
:)köszi Szegusz, most már örülök neki, de napközben néha bántam, hogy harmadszorra is nekiláttam .Sok volt az idén a szilva, jövőre vagy lesz, vagy nem , s ez megáll....állítólag :)
VálaszTörlésNem Kati, nem sikrült üstöt találni.Egy háromvedres nagy lábosba apasztgattam bele az öt veder szilvát, s a gáztűzhelyen főztem.S ezt megcsináltam egyszer vasárnap, s ma másodszor, s a két nagy adag között még egy kicsit, csak nyolc litreset.
VálaszTörlésHát mit mondjak....szilvaíz van bőven :)
Úú, ez az igazi szilvalekvár! Régen nagymamám is cserépedénybe tette el... a jó sűrű lekvárt falatozni belőle.. jaj de jó is volt! Azóta sem ettem olyan finom lekvárt.
VálaszTörléshuh, ezt mi is agyon szeretjük. macerás nagyon, de minden cseppje megéri...
VálaszTörlésÜgyes vagy! Én a múlt évben készítettem csak szilvából, semmi más adalékból, és sikerült, bár nem nézett ki ilyen jól, mint a Tiéd. :-)) Meg hát cserépedényem sem volt, és a mennyisége is elenyésző a Tiédhez képest. De én csináltam, és akkor ez volt a fontos. :-)) Gyakorlat teszi a mestert, nem igaz? :-)
VálaszTörlésMa reggelre olyan kemény lett, hogy szinte késsel lehet vágni.És naaaaaaaaaaaaaaaaagyon finom.
VálaszTörlésMegérte .
Eszter, fontos, hogy te csináld, és a gyakorlat is kell sokszor, de legfontosabb, legalábbis nálam, hogy kedvvel csináljam :)
Ez mennyei lehet!Óriási munka, főleg gázon!!! Csoda, hogy nem égett oda! Nálunk az idén nem volt édes a szilva. A szárazság miatt idő előtt lepotyogott. Befőttnek azért tettem el, de lekvár nem lett. Még van valamennyi, 2 éves.
VálaszTörlés